Филмовото студио Warner Bros обяви на своя сайт предложенията си към Американската

...
Филмовото студио Warner Bros обяви на своя сайт предложенията си към Американската
Коментари Харесай

Warner Bros предлага "Дюн" за "Оскар" в 14 категории

Филмовото студио Warner Bros обяви на своя сайт предложенията си към Американската академия за кино изкуства и науки за кино лентата „ Дюн “. И те са в съвсем всички значими категории - за най-хубав филм, режисьор, приспособен сюжет, най-хубав артист, най-хубава актриса в поддържаща роля (и артист също), операторска работа, монтаж, декори, саундтрак, грим и прически, костюми, тон и несъмнено - за най-хубави образни резултати. Със сигурност в случай че не в главните, " влиятелни " категории, напролет на 2022 година филмът на Дени Вилньов ще се намеси в разпределението най-малко на 5-6 от техническите статуетки. 

Не се знае още дали Академията ще почете всички оферти, само че с 14 номинации досега са били единствено три кино лентата в историята на киното - " Всичко за Ева " (1950), " Титаник " (1997) и " Ла-ла-ленд " (2016). Рекордьори по брой извоювани награди - 11, са надлежно " Бен Хур " от 1959 година, " Титаник " и " Властелинът на пръстените: Завръщането на краля " (2003). Американската академия за кино изкуства и науки като цяло не е изключително толерантна към жанровете фантастика и фентъзи - " Властелинът... " и " Формата на водата " (2017) са единствените представители, печелили за най-хубав филм на годината.

На 22 октомври основният изпълнителен шеф на Warner Bros Ан Сарноф удостовери, че фантастичният филм ще има продължение. „ Ако гледате „ Дюн “, ще видите по какъв начин свършва. Мисля, че знаете отговора на този въпрос “, сподели тя. Втората част също ще бъде режисирана от Дени Вилньов, разяснява тя.

Общите доходи на кино лентата от първите му 10 дни по международните екрани наближават 300 млн. $ - по-малко, в сравнение с би спечелил в предепидемичната епоха, само че би трябвало да отчитаме и обстоятелството, че както всички филми на " Уорнър " през 2021 година, той бе пуснат редом в киносалоните и за домашно гледане на HBO Max. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР